Sponsor By ZiNtDeRadioNeT

Nak Dengar Lagu Tanpa Player? Biarkan Page Ini Sentiasa Open, The Song You Will Hear in Second of Tyme, avaiable when Me Online Only k!!

nizamjuman properties 2011

Friday, March 14, 2014

Dulu Kangkung Naik Tapi Sekarang Kapal Terbang Tak Turun!!

Assalamualaikum dan selamat pagi wahai netizen, dah lama rasanya aku sepi dari terus menugupdatekan diri terhadap blog ni..

Selama menyepi banyak benda berlaku around me, dari isu harga naik sampai sekarang terbaru isu kapal terbang ilang la plak..ah malas aku mo sembag pasal isu kapal terbang ni, sbb konspirasi teori jak semua tu..

Mo sembang pasal isu GST n keaikan harga barang plak, sampai ada sanggup maki hamun and perli aku sebab kutuk BN(Bodo Najib) yg bagi mereka tempat bergantung dan segalanya, sehingga kepala otak bangang tahap bodo mengalahkan lembu sanggup jadi pensubahat terhadap pemimpin zalim kerana dlm otak dorang pikir, aku kerja dalm gov so duit gaji aku PM yg bgi klu aku kutuk kerajaan nanti aku kena buang kerja..so damn you and idupla ko dengan kebodohan yg bercalit calit dikiri dan kanan anda..sehingga sanggup kutuk aku cakap 'kurang ajar dan segala la, ckp aku xtau apa apa la, ckp tin kosong la, sapa kau ko label aku mcm tu?..ko sekolah pun nda abis mo debat dengan siswazah mcm aku..malu sikit k.Aku punya kata kata n cakap ni berasas sebab aku graduan disempurnakan oleh Sultan Johor masa graduasi so aku bukan CAP AYAM mcm kamu..fuck you all!! Budak sekolah tau harga barang mahal n najib tu bodoh macam kangkung, lu masih mo sanjung?..haha kesian, last last tiem pembagian BR1M nama ko pun xda n nda layak, so puji la lagi KERAjaan yg kamu sanjung tu, jgn kutuk plak nanti aku tempelak..PUAS HATI AKU.!! tu la ketulahan debat dengan graduan yg dapat pengiktirafan dari Sultan..ko apa dad MACAI???..jadila pencacai seumur idup anda dan anuti la UMNGOK BN jadi AGAMA dan Najib tu sebagai pesuruh agama baru kamu..KANGKUNG DULU NAIK,SEKARANG KAPAL TERBANG XMO TURUN TURUN..kenapa TAK PUJI KERAjaan?..


.nizamjuman.

Friday, December 13, 2013

This Is My December - i miss u so much-

Assalamualaikum dalam salam sejahtera..sorry dah malas nak laungkan 'salam 1malaysia' disebabkan oleh perkara tertentu yg bikin aku rasa macam sadis sekejap..

Da berhabuk blogku ni, smpi siap password da lupa, bayangkanlah tahap aku meninggalkan blog ni tanpa apa apa info atau gosip yg perlu dishare satu dunia..well kan dah jd trend masa kini 'kejap kejap update??..tu la reality zaman skrg.

Hari selasa yg lepas genap 100 hari arwah mama ku meninggal dunia, sedih dan pilu masih terasa dihati..inda dpt ku lupakan macamna wajah mama ku sakit dan bertarung nyawa melawan sakit di hospital selama tiga malam..sehingga ia menghembuskan nafas terakhir di depan mata kami..sebelum meninggal aku hanya mampu membisikkan kalimah syahadah dan selawat agar mama dapat mengikut lafaz yg ku bisikkan..bapa kuat semangat membaca yassin dalam keadaan tenang walaupun di hatinya meronta kesedihan sebab kekasihnya bakal pergi meninggalkan kami semua buat selamanya.

Bila saja mama ku meninggal, aku dan bapa terus membaca yassin, aku sambil baca sambil menitis air mata, makcik aku (adik mama ku) dah meraung macam orang gila..hari tu kat wad serentak tiga orang pesakit meninggal dunia dgn beza masa dgn mamaku hanya 2 minit..semua menangis termasuk aku..sedihnya aku hanya Allah SWT ja yg tahu..dr proses memandikan mayat mama sehinggalah aku ikut menurunkan arwah mama ke dalam liang lahad..aku cuma mampu menahan sebak n tangis..selesai ja dikubur dan di talkinkan..balik je dirumah aku terus masuk bilik dan terus menangis semahu mahunya..

Flashback dua hari sebelum mama meninggal, dia minta bapaku jaga dia di wad..dan malam tu aku sempat dengar mama bckp kat bapa suruh tidur di tepinya dan minta di peluk..sayu hatiku..aku terus menangis disebelah katil wad..bapa tidur sambil memeluk mama, itulah kali terakhir bapa peluk mama sebelum mama koma dan terus meninggal dunia..'ya Allah swt cucurilah rahmat Mu ke atas arwah mama ku semoga ia ditempatkan dalam kalangan mereka yg soleh dan solehah..ampuni dosa mama ku dan kasihila mama ku sepertimana ia mengasihi kami dr lahir sehingga kami ada sekerang. masukkanlah ke dalam syurga mu dan terimalah segala amalan arwah mama ku..amin'

06.09.1943-29.08.2013 Dg Besar Bte Gani

Hanya doa dari anakmu ini sajalah yang mampu ku sedekahkan buat mama yg amat aku rindui dan cintai..Miss u So Much Mama!!!

Setiap malam aku lihat bapa menangis dibilik merindukan mama, after bapa cry pastu dia akan membaca zikir,selawat dan berdoa tuk mama di sana..hanya aku jak tau mcamna sedihnya bapa..skrg bapa sentiasa membusykan dirinya dgn harapan dpt melupakan kesedihan dihati..

Sedangkan klu kita dikecewakan bila ditinggal kekasih rasa mo gila menahan sedih, inikan pula dugaan dipisahkan oleh ajal maut...suatu dugaan yg amat besar dan hebat serta memerlukan iman yg teguh dalam hati..syukurlah bapaku seorang yg kuat semangat dan iman..tak sia sia bapa jd seorang pesara Polis jiwanya amat teguh seteguh batu..

'Cintailah mama dan ayah kamu selagi mereka masih bernyawa, kalau bf/gf korang sanggup abis credit sms / call, kenapa tidak utk parent kamu??'

Wednesday, June 12, 2013

Salam Satu Malaysia, cuti sekolah dah hampir seminggu tamat..so aku pun upload pix selama cuti tu kat blog ni, malas mo taip panjang panjang k..semua pix di ambik guna Nokia N8 jer..